Wij kregen van onze leverancier, waar wij ook de natuurstenen bestellen voor Bubbels sieraden, het volgende LEUKE bericht:

Er zijn duizenden verschillende soorten gesteente te vinden over de hele wereld. Sommige kunnen erg op elkaar lijken, waardoor het lastig is om onderscheid te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat jij precies weet welk materiaal jij in je natuursteen collectie gebruikt. Om die redenen hebben wij de hulp ingeschakeld van Hanco Zwaan.

Hanco Zwaan is mineraloog bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium in Naturalis. Hij heeft een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar onze kralen. Onder de microscoop heeft hij ieder soort natuursteen uitvoerig bestudeerd. Veel kralen zijn niet bewerkt en zijn dus gemaakt van puur gesteente. Sommige kralen bevatten natuursteen vermengd met resin om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Ook is het mogelijk dat het item een imitatie betreft. Dankzij dit onderzoek kunnen wij je precies vertellen hoe jouw items zijn gemaakt.

Een deel van onze collectie ligt nog bij Naturalis ter controle. Omdat het grootste deel al is onderzocht, delen we de eerste resultaten graag met jou. In de komende maanden zullen we alle informatie uit het lopende onderzoek toevoegen aan de webshop.

Zodra wij meer weten zullen wij dit dus ook vermelden bij de artikelen die wij gebruiken.